2016. január 22., péntek

Dr. Kállai Mária kormánymegbízott asszony levele Szurmay Ernő részére

Tisztelt Szurmay Ernő Úr, kedves Ernő bácsi!
Nem is olyan régen köszöntöttük a mindannyiunk által szeretett és nagyra becsült Szurmay Ernő bácsit kilencvenedik születésnapja alkalmából, és ma, ezen a különleges napon ismét együtt ünnepelhetjük Szolnok város kiemelkedő személyiségét; Külső-Szolnok hű fiát, aki ma tölti be 93. életévét. Szívem minden szeretetével és nagy tisztelettel köszöntöm Önt születésnapja alkalmából a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal valamennyi munkatársa nevében.

Ez a mai alkalom azonban kiemelt jelentőségű, hiszen megemlékezünk a Verseghy Kör elődjének, a Verseghy Ferenc Irodalmi Kör megalakulásának 90 éves jubileumáról. Arról a civil szerveződésről, amelynek több mint két évtizedes vezetése fűződik Ernő bácsi nevéhez, aki lelke és motorja volt ennek a körnek.
Ernő bácsi lokálpatriotizmusa kiemelkedő, tudása tiszteletet és tekintélyt parancsoló, amely mindannyiunk számára követendő.
Az Ön életútja a városhoz és a 90. jubileumát ünneplő irodalmi körhöz egyaránt szorosan kötődik. Pedagógusi pályája során irodalmi műveltségének köszönhetően nagyban hozzájárult a szolnoki iskolai oktatás színvonalának emelkedéséhez is. Soha el nem múló humánuma példát mutat a fiatalabb generáció számára is. Az eltelt évtizedek alatt számos szakmai sikert ért el, rangos elismeréseket vehetett át, amely jól mutatja kimagasló szakmai tudását.

Tisztelt Szurmay Úr!
Sajnálatos módon nem tudok a mai eseményen részt venni és Önökkel együtt ünnepelni, de kívánok a jubileum alkalmából a Verseghy Kör valamennyi tagjának és személy szerint Illés Julianna elnök asszonynak, valamint Önnek, kedves Ernő bácsi nagyon jó egészséget.
Szolnok, 2016. január 19.
A levél letölthető PDF-formátumban is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése