2016. január 22., péntek

Szalay Ferenc polgármester levele

Kedves Barátaim!

Szolnok város múltját kutatva építőkockánként rakjuk össze a lokálpatriotizmust. Történelmünk alkotókövei között talán a legfontosabbak azok a lelki, szellemi mozaikok, melyekkel élettel tölthetjük meg történelemkönyvünk lapjait.
Szolnok városában a Verseghy Ferenc Irodalmi Kör kilencven esztendővel ezelőtt felkarolta a helyi költőket, írókat, irodalmárokat, s munkájuk népszerűsítésével, kulturális események szervezésével egy olyan közösség alapjait rakták le, mely büszke értékeire, megbecsüli saját alkotóit és őrzi hagyományait.
Ezt az áldásos tevékenységet folytatja a Verseghy Kör, méltó utódjaként a két világháború közötti békeévekben alakult Irodalmi Körnek.
A kultúra egy társadalom lelkének a tükre, így annak ápolói az egyik legfontosabb munkát végzik egy közösség erősítésében. Ezúton szeretném megköszönni Önöknek azt az áldozatos munkát, melyet a lelkünkért tesznek, s erősítik a szeretett városunkhoz bennünket fűző köteléket. Egyúttal kívánom, hogy sokáig legyenek még részei kulturális életünknek, s alakítói hétköznapjainknak.
Szolnok, 2016. január 19.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése